villalante.jpg
Takana on työntäyteinen ja antoisa vierailu Roomassa. Edellisestä kerrasta olikin kulunut (roomalaisen antiikin tutkijalle) häpeällisen pitkä aika. Se oli joskus viime vuosituhannella.
Kaupungissa on ehtinyt tapahtua paljon muutoksia. Kaikenlaisia mielenkiintoisia kaivauksia on vireillä. Paljon ”uutta” on saatu näytteille. Mutta Rooman oma hajumaailma on pysynyt samana. Samoin liikenne on yhtä kaoottista kuin ennenkin.
Samalla tuli testattua Pekka Tuomiston Kävelyretkiä antiikin Roomassa, joka osoittautui hyödylliseksi ja hauskaksi oppaaksi. Kirja esittelee antiikin ajan Rooman nähtävyyksiä ja jäänteitä aikakausittain siten, että voi yhdessä luvussa tutustua esim. tasavallan viimeisiin vuosikymmeniin, jossakin toisessa luvussa Flaviusten ajan Roomaan, kolmannessa Konstantinuksen ajan Roomaan, jne.
Vielä suurkiitokset P:lle ja K:lle vieraanvaraisuudesta ja mainiosta seurasta Villa Lantessa!
Matkan tuloksia ilmestyy eri muodoissa tämän vuoden ja toivottavasti jo tämän kevään aikana. Se kaikki liittyy tietysti roomalaisiin … mutta nyt on kypsynyt mielessä ajatus toisenlaisesta Rooma-kirjasta, jossa ei olisi riviäkään roomalaisesta antiikista 🙂

Recommended Posts

3 Comments

  1. Rooma on mahtava kaupunki, tulee kateeksi 🙂
    Varsinkin itselleni katolilaisena hyvin tunnerikas matkakohde, ja arkeologisesta näkökulmasta antoisa. Mitä muuta voi toivoa?

  2. Hmmm… Tuohan kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Itsekin haluaisin joskus kirjoittaa kokonaisen kirjan itse Rooman kaupungista, sekä kuvittaa sen. Ah, nyt iski vain kauhea ikävä Roomaan.

  3. Kävelyretkiä antiikin Roomassa on hyödyllinen, jos haluaa hahmottaa Rooman kaupunkia aikakausittain. Se tietysti aiheittaa jonkin verran toistoa.


Comments are closed for this article!