Kirjamessuilla norkoilu viikonloppuna osoittautui tulokselliseksi (tai tuhoisaksi, näkökulman mukaan). Antikvariaattiosastolla Hagelstam myi Eddan jumalrunoja 40 eurolla. Onneksi jatkoin eteenpäin. Jossakin messualueen reunoilla Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen pöydältä saman opuksen sai seitsemällä eurolla.
Messuilla jaettiin myös Historia-lehden ilmaiskappaleita. Lokakuun numerossa on monipuolisesti yleistajuisia artikkeleita historian eri aloilta, mm. perunan kulttuurihistoriasta, Tammisaaren vankileiristä ja tutkimusmatkailija Nordenskiöldistä. Painopiste on uudemmassa historiassa, mutta mukana on jopa keskiajan tutkija Susanna Niirasen artikkeli trubaduureista.
Lehdestä on siis paljon iloa historian harrastajille, miksei myös ammattilaisillekin, jotka haluavat lukea muustakin omasta erikoisalastaan. Antiikin historian tutkijaa hiukan huvittaa se, että mukaan on saatu se pakollinen juttu Colosseumista.
Lukiessani ”Historian peili”-palstan pikkujuttua yleisen oppivelvollisuuden historiasta kyllä vähän hätkähdin. Jutussa kun todetaan: ”Yleissivistys on auttanut maailman kansoja elämään terveemmin ja pääsemään paimentolaisten tasolta sivistyskansoiksi” (s. 7). Löyhähdys jostakin menneiltä vuosikymmeniltä.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *