Palasin eilen Japanista. Matkan sulatteluun menee vielä pitkään. Päällimmäisenä mielessä on vierailu Naraan, joka oli maan pääkaupunki 700-luvulla. (Tämän jälkeen valta siirtyi Kiotoon ja sittemmin Edoon eli Tokioon).
Narassa on valtava temppeli, Todai-ji, jossa on maailman suurin pronssinen Buddhan patsas. Naran temppelialueella buddhalaisuus ja shintolaisuus ovat toisiinsa lomittuneina. Naran puistossa elelee puolikesyinä shintolaisuuden pyhiä eläimiä, japaninpeuroja (Cervus nippon).
 
Ja peuroja olikin sitten joka paikassa. Ne tulivat uteliaima tutkimaan turisteja ja työnsivät turpansa takkien taskuihin herkkupalojen toivossa, aivan kiusaksi saakka.

 
Naran japaninpeurat ovat pyhiä eläimiä. Niitä on pidetty jumalien sanansaattajina. Japanilaisessa mytologiassa kerrotaan jumalista ja jumalattarista, jotka saapuivat vuorilta japaninpeurojen selässä. Muinaisina aikoina japaninpeuran tappamisesta oli määrätty kuolemanrangaistus.
Naran Todai-ji-temppelissä on myös kappale muinaista Buddhan jättiläispatsasta. Luultavasti maailman suurin keskisormi:

 
 

Recommended Posts

2 Comments

  1. Mielenkiintoista… varsinkin tuo kolossaalipatsas, tai mitä siitä on jäljellä!

    • Kiitos, lisää juttua ehkä myöhemmin. On tietysti katsojan modernia mielikuvituksen lentoa, kun näkee maailman suurimman keskarin 🙂


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *