Tänään julkistettiin kirjamessuilla Kanava -tietokirjapalkinnon viisi ehdokasta. Iloisena yllätyksenä Rooman viimeiset päivät on ehdokkaana mukana!
Kanava-palkinto jaetaan politiikan, yhteiskunnan, talouden, historian tai kulttuurin alan tietokirjalle. Lisäkseni mukana kisassa ovat Tiina Airaksinen – Elina Sinkkonen – Minna Valjakka: Enemmän kuin puoli taivasta (Art House), Marjaliisa Hentilä – Seppo Hentilä: Saksalainen Suomi 1918 (Siltala), Katja Kettu – Meeri Koutaniemi – Maria Seppälä: Fintiaanien mailla (WSOY) ja Juho Saari (toim.): Yksinäisten Suomi (Gaudeamus).
Kirjani on ehdokkaista ainoa, jossa on yksi kirjoittaja. Silti en ole ollut yksin. Tutkija ja kirjoittaja kyllä puurtaa yksin, mutta onnekseni olen saanut kannustusta, tukea ja apua kustannustoimittajaltani, kollegoiltani, ystäviltäni, puolisoltani. Kiitos teille kaikille! Lisäksi tietokirja on aina tiivistymä monien sukupolvien ja lukemattomien ihmisten usein näkymättömiin jäävästä uurastuksesta. Tiedettä tehdään yhteisössä, antiikintutkimuksen tapauksessa kotimaisessa ja kansainvälisessä tiedeyhteisössä. Eläköön antiikintutkimus!

Recommended Posts