malkamaki.jpg
Luin joululomalla Sari Malkamäen kirjan Urheat pienet naiset (Otava 2004). Romaani kertoo entisistä luokkakavereista, neljästä naisesta nyt keski-iän kynnyksellä. Kerronta on tehokasta ja näkökulma vaihtuu tiuhaan neljän naisen välillä (mikä välillä sotkee).
Neljä naista ovat kukin omanlaisiaan ja erilaisissa elämäntilanteissa. Kiiltomadon analyysissa henkilöitä verrataan kreikkalaisen mytologian jumalattariin, Heraan, Afroditeen, Hestiaan ja Atheneen. Mikä ettei, analogia toimii.
Malkamäki on saanut yhteen 200-sivuiseen romaaniin mahtumaan uraputket, urasta luopumiset, väitöskirjahaaveet, avioliitot ja erot pettämisineen, syövän, teini-ikäiset lapset, rasittavat sukulaiset, lapsettomuushoidot, ylipainon, koulukiusaamisen ja ties mitä. Paljon teräviä huomioita arjesta ja pätevää kerrontaa, mutta lopussa minusta tuntui, että kehittely jäi kesken.

Recommended Posts

2 Comments

  1. Hyvä, että nostat esiin näitä julkisuuden katveeseen jääneitä kirjailijoita. Kun kirjapuhetta kuulee, niin aina vaan se on Juha Itkonen, Anja Snellman, Virpi Hämeen-Anttila ja muita viihteellisiä ja heppoisia.

  2. Kiitos! Kirjat ovat edelleen olemassa ja luettavissa, vaikka ne eivät olisi juuri uusinta sesonkia.


Comments are closed for this article!