mahjongnappulat.jpg
Loppusyksy on mennyt erilaisten riippuvuuksien eli addiktioiden kanssa taistellessa. Kyse ei ole ollut sen dramaattisemmasta asioista kuin suklaa ja pelihimo. Suklaa on saatu hallintaan.
Sen sijaan mahjong on vienyt turhan ison palan elämästä. (Tarkoitan siis mahjongin netissä pelattavaa yksinpeliversiota).
Huolestuttavaa on, jos kesken työpäivän (kun olisi kiire!) on pakko nollata hermostumistaan muutamalla pelillä (lue: ei vain muutamalla, vaan vähän useammalla). Rasittavaa on, kun nappulat alkavat suhista öisin unissa, joissa maailmankaikkeuden kohtaloa selvitetään mahjongin säännöin.
Latinasta tuleva sana addiktio on kuvaava: addicere tarkoittaa mm. luovuttaa, myydä, julistaa jonkun omaksi,  huutokaupata orjuuteen. Riippuvuuden vallassa oleva on addictus, velkaorja.
Maijastina Kahlos

Recommended Posts

4 Comments

  1. Hmm. et ole ainoa. Elämä on nykyään tahtojen taistelua vaimon kanssa, joka myös on tykästynyt tuohon omituiseen peliin……

  2. Mahjongissa on jotain outoa viehätystä, se todella koukuttaa! On kirottua, että sitä voi pelata myös netissä.

  3. Peliriippuvuus on kyllä jännä juttu. On mielenkiintoista miks jotkut yksinkertaiset pelit, tai mitkä tahansa koukuttavat asiat netissä pystyvät hallitsemaan elämää, esim. sähköpostin katsominen. Peleistä olen päässyt melkeimäpä eroon, mutta aina silloin tällöin pitää mennä iskemään shakki- tai tammiottelut.

  4. Totta, sähköposti pitää käydä tarkistamassa vähän väliä. Taitaa mennä vielä monia vuosia ennen kuin ihminen oppii hallitsemaan internetin käyttöään.


Comments are closed for this article!