inferno.jpg
Espanjalaisen Agustin Diaz Yanezin elokuvassa Ja paholainen loi naisen (2001) kuvataan taivas ja helvetti. Helvettiin joutunut paiskoo töitä täpötäydessä rasvaisessa hampurilaisläävässä, kun taas taivas on 1930-lukulainen mustavalkoelokuvien elegantti ravintola. Helvetissä puhutaan englantia ja taivaassa – tietysti – ranskaa.
Mikä on minusta maanpäällinen helvetti? Etsin imuriin pölypusseja – ja siihen sopivat ne U1015-1035 tai U1000-1009 -yhteensopivat pussit. Niitä oli etsittävä – tietenkin Stockmannilta ja juuri tänään, kun Hullujen päivien ostohulluiksi tulleet ihmiset ovat ahtautuneet sinne. Pölypussit johtotähtenäni suuntasin suoraan portaisiin ja varmoin askelin harpoin neljänteen kerrokseen. Varoin vilkuilemasta sivuilleni kärsiviin ihmismassoihin. Kuumuus oli sietämätön. Onneksi selvisin ostoksesta nopeasti ja yhtä määrätietoisesti puikkelehdin toinen toistaan tyrkkivien ohi ja vihdoin ulos.

Recommended Posts

1 Comment

  1. Sartre sanoi, että helvetti on toiset ihmiset. Nyt voimme tarkentaa ja todeta, että helvetin pahin paikka on ostovoimainen keskiluokka alennushintakiimassa.


Comments are closed for this article!