Viime viikon matka suuntautui Cantabrian yliopistoon, Santanderin kaupunkiin Pohjois-Espanjaan. Osallistuin konferenssiin ”Bishops, Councils andd Imperial Court in the Western Roman Empire”. Omassa esitelmässäni ”Dissimulatio and the Realities in the Legislation against Religious Dissidents in the fourth and fifth centuries” pohdiskelin, miten myöhäisantiikin lainsäädäntöä pantiin käytäntöön. Latinan termi dissimulatio tarkoittaa hallinnon yhteyksissä välinpitämättömyyttä ja laiminlyöntiä.
Konferenssin jälkeen oli mahdollisuus tutkailla kaupunkia. Santander on Biskajanlahden rannalla. Seutu on komeaa katseltavaa, merenrantaa ja vehreää vuoristoa. Erityisen vaikuttava on La Magdalenan niemi rantoineen ja metsineen:

Paluumatkalla ehdin viettää päivän Bilbaossa (baskiksi Bilbo). Nykyään suomalaiset muistavat kaupungin lähinnä iänikuisista Guggenheim-keskusteluista. Bilbao on komea kaupunki aivan ilman Guggenheimiakin.
Erityisesti joki ja sen rannoilla kulkevat kävelyreitit tekevät Bilbaosta viehättävän. Lenkkeilijät viihtyvät aivan keskustassa.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *