Olen menossa konferenssiin ”Pagani e cristiani in dialogo. Tempi e limiti della cristianizzazione dell’impero romano nel IV-VI secolo d. C.”.  Teemana on Rooman valtakunnan kristillistyminen/kristillistäminen 300-500 -luvuilla.
Konferenssi järjestetään jo klassikoksi muodostuneen, Arnaldo Momiglianon toimittaman The Conflict Between Paganism and Christianity in the Fourth Century (1963) kunniaksi. Kirja ilmestyi italiankielisenä käännöksenä vuonna 1968, siitä siis juhlavuosi.
Oma esitelmäni on ”The importance of Being Pagan”. Osanottajalistan mukaan olen se kiintiö-pohjoismaalainen.
Konferenssi pidetään Torinon ja Milanon välimaastossa, Bosen luostarissa. Bosen yhteisö on 1960-luvulla alkunsa saanut  ekumeeninen luostari. Alkuaan paikallinen piispa vastusti luostaria, mutta siitä huolimatta se on vähitellen kasvanut ja vakiintunut.
Mikäpäs olisi tätä sopivampi paikka, kun konffataan pakanoiden ja kristittyjen dialogista. Mukaan mahtuu siis yksi pohjoinen pakana.
Maijastina Kahlos

Recommended Posts

2 Comments

  1. Kiitos tästä tekstistä! Linkkiesi kautta päädyin lukemaan New Monasticism -liikkeestä, ja se alkoi kiinnostaa minua.
    Ehditkö konferenssikiireiltäsi aistia Bosen luostarin tunnelmaa ja elämäntapaa? Millaisen vaikutelman sait paikasta?

  2. Se on miellyttävä paikka, luonnonkauniilla paikalla maaseudulla vuoristossa. Siellä oli rauhallinen ja ahkeran oloinen tunnelma, luostarilla on mm. oma puutarha ja omaa kirjojen kustannustoimintaa. Söimme ateriat luostarin vakiasukkaiden kanssa, huomattava iso osa asukkaista tuntui olevan verrattain nuoria. Rakennukset olivat uusia. Luostarilla on vierastalo, jossa on modernit varustukset. Vierailijoita otetaan mielellään vastaan, ja meistä pidettiin tosi hyvää huolta.


Comments are closed for this article!