Olin lapsena tietysti innostunut antiikkiaiheisista sarjakuvista kuten Asterix ja Alix. Mutta näitä ennen löysin kirjastosta kaksi Troijan sodasta kertovaa opusta.
Toinen oli värikkäästi kuvitettu Troijan tuho. Kirjassa kerrottiin mm. Heinrich Schliemannista. Kuvassa oleva kappale löytyi antikvariaatista; voi sitä nostalgian hetkeä! Kappaleen painovuosi on 1977.
Troijan tuhoa merkittävämpi oli Fridtjuv Bergin suorasanaisesti kertoma Troian sota, ikivanha ruotsista (Trojanska kriget) käännetty opus, josta otetiin ties kuinka monta painosta.
 
Troian sotaakin olen löytänyt jälkikäteen kappaleen. Sen lumoissa aloin etsiä lisää tarinoita kreikkalaisesta mytologiasta ja piirtelin sukupuita jumalista ja heroksista.


Jälkikäteen on tietysti helppo määritellä, että tämän takia minusta tuli antiikin historian tutkija. Tämä on kyllä vähän harhaanjohtavaa. Lapsuuden ja nuoruuden lempilukemisten perusteella olisin yhtä hyvin voinut päätyä tutkimaan keskiaikaa, Ranskan suurta vallankumousta, saksalaista romantiikkaa, paleontologiaa, perinnöllisyystiedettä tai vaikkapa ydinfysiikkaa.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *