kylämainos.jpg
Mitä muuta näin kauniina viikonloppuna kannattaa tehdä kuin yhdistää retkeily museokäyntiin!
Päädyimme taas Espoon jättimuseoon. Yleensä periaatteenani on käydä läpi vain yksi (pieni) näyttely. Nyt kuitenkin iltapäiväkahvin nosteessa innostuin katsastamaan kolme näyttelyä: Espoon kaupunginmuseon uuden näyttelyn Kylän, taidepuolen Claude Monet’n ja Helinä Rautavaaran museossa Afrikan tähden. Oli lelumuseokin, mutta iltapäivän uupumus iski ja siellä en pystynyt vastaanottamaan enää ärsykkeitä 🙂
Espoon kaupunginmuseon Kylä – keskiaikaa Itämeren rannalla on perustasokas, ammattitaidolla pedagogisesti rakennettu kokonaisuus. Näkökulma on kyläyhteisössä ja ihmisten arjessa. Näyttelyyn on koottu Mankbyn kaivauksissa löydettyä aineistoa ja muualta lainassa olevaa tavaraa. Jälleen kerran kokeilimme läpi (siis sekä lapsi minussa että mukana oleva Likka) luvalla hiplattavia esineitä kuten puisia patiineja (nahkakenkien suojukset) ja haarniskoituja hanskoja, haistelimme keskiajan ylellisyysmausteita kuten kanelia, meiramia ja kaardemummaa ja teimme laivan ruumassa solmuja.

Recommended Posts

2 Comments

  1. Mekin kävimme keskiaikaisessa Kylässä, kaksi aikuista siis. Kokeilimme patiinien lisäksi jalkapuuta ja ritarihansikkaita. Mukava sukeltaa paikallishistoriaan!


Comments are closed for this article!