Talvi saapuu Cambridgeen, collegeiden laitumien lehmätkin ovat siirtyneet sisätiloihin. Talven tullessa kaipaan suomalaisia tiiviitä ikkunoita. Olemme ostaneet ylimääräisiä vilttejä, joiden suojiin voi kääriytyä kirjoittamaan. Vähitellen on työhön ja arkeen kehkeytynyt rutiini. Päivää rytmittää collegen lounas puolen päivän aikaan. Illalla on mahdollista syödä kuudelta päivällinen, mutta useimmiten yksi lämmin ateria riittää istumatyöläiselle.

Visiting fellow’n sähkölaitteet on nyt hyväksytty.

Arki on täynnä yllätyksiä. Muutama viikko sitten maanantai alkoi kello seitsemältä paloharjoituksella. Meitä oli kyllä varoitettu etukäteen, mutta ajankohtaa ei paljastettu etukäteen. Äkkiherätys, ulkotakki yöpuvun päälle ja unisena ja kiukkuisena ulos. Tiedossa on lisää paloharjoituksia, joten nämäkin kuuluvat collegen rutiineihin. Saimme myös palautetta, että meidän olisi pitänyt olla ripeämpiä. Paloharjoitukset nostattavat nostalgisia tunteita Erasmus-opiskelijavaihtoajoilta Lontoosta lukuvuonna 1993-94. Silloin tosin paloharjoitukset olivat aamuyöllä. Toinen tämän saarivaltakunnan perinne on electric testing: collegen sähkönasentaja tarkastaa asukkaiden sähkölaitteet ja kiinnittää niihin hyväksymistarran.

*

Ei kaikki Cambridgessä ole tavattoman vanhaa. Antiikintutkimuksen laitos eli Faculty of Classics sijaitsee uudella yliopistoalueella Sidgwick Sitella. Faculty of Classics -sateenvarjon alle on koottu kaikki antiikin voimat, ei vain latinan ja kreikan kielen opetusta ja tutkimusta, vaan myös antiikin historian, filosofian, kirjallisuuden, taidehistorian ja arkeologian opetus ja tutkimus. Tuloksena on elinvoimainen ala.

Kaikki latinankileliset piirtokirjoitukset eivät ole antiikin ajalta.

Yksittäisten esitelmien ja konferenssien lisäksi Cambridgen Classics järjestää säännöllisesti kokoontuvia seminaareja. Tarjonta on häkellyttävä. Jotta ehtisi tehdä muutakin (kuten sitä omaa tutkimusta!), olen päättänyt keskittyä kolmeen seminaarisarjaan maanantaisin ja tiistaisin.  

Luentosalin pulpeteista voi lukea moderneja graffitteja, joihin opiskelijat ovat kuvanneet senhetkisiä tunteitaan.

Käyn vuorotellen eri kirjastoissa. Classics Library on tietysti paras. University Library (blogin otsikkokuva) on valtava ja siellä eksyy. Collegen oma Ashby-kirjasto on viihtyisä ja lämmin ja lisäksi collegen opiskelijoiden ja tutkijoiden käytössä 24/7.

Recommended Posts